menu search
brightness_auto
more_vert
Yazılım öğrenmek isteyenlere tavsiyeler
İlk önce öğrenmeniz gereken yazılım dilini seçin. İşin en önemli kısmı burası. "Yazılım'ı neden öğreniyorum?"sorusunu kendinize önce bir sorun. Eğer cevabını verebiliyorsanız başlayabilirsiniz. Önce mobil yazılımcı mı, web yazılımcısı mı? olacağınıza karar verin. Hepsini olacağım diye başlarsanız hiç bir şey olamazsınız.

Yazılım öğreneceğiniz platformu seçtikten sonra, o platforma yazılım geliştirecek dilleri belirleyin ve eğitiminize başlayın.

Nerelerden yazılım öğrenilir?
Bu zaman diliminde yaşayan insanların en büyük avantajı internetin ayağına gelmiş olması.
Yazılım öğrenmek istiyorum dediğiniz anda sayısız youtube eğitimi, sayısız cüzi miktara verilen online eğitimler(şarlatanlara ve umut avcılarına dikkat ediniz).
Dolayısıyla gidip bir yerlere binlerce lira vermeye hiç gerek yok. O devir kapandı, net.

Yazılım öğrenirken kendimizi nasıl geliştirip, proje yapacağız?
Yazılım dersleri izlediniz, öyle böyle artık bir şeyler biliyorsunuz. Ama uygulamıyorsanız, unutmayın ki yazmadığınız kod sizin değildir.
Ne öğrendiyseniz o kadarıyla bir şeyler üretin. Onunla bir şeyler yapın. Eğer üretmezseniz, bir şeyler ortaya çıkarmazsanız, bir süre sonra hevesiniz kırılacak ve bu yazılım serüveni inceldiği yerden kopacaktır.(Bir çok kişide gözlemlerim bu yönde)

Herkes yazılım öğrenebilir mi?
Bu sorunun net bir cevabı yok. Ancak şöyle söyleyebilirim. Eğer bir anlık veya bir sürelik bir gaza gelerek bu işe başlıyorsanız - örneğin bu bir yerden bir konuşma dinleyip gaza gelmek olabilir - o gazın ilelebet mantıksal çerçeve içerisinde varolacağından emin olun. Yok eğer geçici hevesli bir insansanız, şunu söyleyeyim; Yazılım da diğer meslekler gibi uzmanlık gerektiren bir alandır. Bir hobi, bir eğlence değildir. Yeri gelir sıkar, yeri gelir sevindirir. Ama eğlence aracı veya stres atma aracı değil, doğrudan doğruya uzmanlık gerektiren bir meslektir.

thumb_up_off_alt 1 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme

Bu başlığa cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

Bunlara da göz atabilirsin

thumb_up_off_alt 12 beğenilme thumb_down_off_alt 1 beğenilmeme
15 cevap
thumb_up_off_alt 4 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme
1 cevap
thumb_up_off_alt 0 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme
2 cevap
thumb_up_off_alt 1 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme
1 cevap
thumb_up_off_alt 3 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme
2 cevap
...