menu search
brightness_auto
more_vert

Herşey 1951'de  Jim Jones'un Indiana Komünist partisinin toplantılarına katılmasıyla başladı. Jim Jones Parti'nin halkı yanlış yönlendirdiğine ve komünizme karşı doldurduğuna ikna oldu ve gerçek Marksizmi insanlara yaymak için yola koyuldu. 

Jim Jones

İlk işi Kiliseye sızmak olan Jim Jones öncelikle kiliseye yardım için kapı kapı maymun satarak işe başladı. Hümanist tutumu ve sevecenligiyle özellikle toplumdan dışlanmış Afrika kökenli ve inançlı kişilerin güvenini kazandı.Zaman zaman kilisede vaazlar verdi ve insanları birtakım bazı mucizeleri olduğuna inandırdı. Çaresiz insanların zayıflıklarından faydalanan Jim Jones adeta insanların beyinlerini yıkıyordu. 

Hergeçen gün kiliseye Jim Jones​​'u dinlemeye gelenlerin sayısı artıyor ve insanlar tüm birikimlerini kiliseye bağışlıyordu. 

Ve nihayet 1955'de tarikat kuruldu ve artık toplantılar sadece müritlere özel yapılmaya başlandı.Bu toplantılara tarikat dışı kimse giremiyor ve içeride ne olduğunu kimse bilmiyordu.

Tarikat 1974'de Guyana'da ormanlık bir araziye taşındı

Guyana'nın ormanlık bir bölgesine taşındı ve Jonestown adı verildi. Varını yoğunu satıp tarikata bağışlayan müridler buraya yerleştiler 

Jonestown 

Jonestown'da Modern yaşamdan ve diğer insanlardan uzak bir tecrid hayat hüküm sürüyordu fakat.. tarikat üyelerinin bazılarının ileri gelen yakınları bir inceleme heyeti gönderene kadar.

Kongre üyelerinden Leo Ryan ve ekibi Jonestown'a gitmek için yola çıktı.

Jonestown'a vardıklarında kendileriyle birlikte 15 kişi daha geri dönmek istediğini belirtti bunu duyan Jim Jones sert bir şekilde karşı çıktı ve ölümle tehdit etti.

Ertesi gün ekip 15 kişiyle birlikte geri dönmek için yola çıktıklarında saldırıya uğradılar ve Leo Ryan​​​'ında içinde bulunduğu 4 tarikat üyesi hayatını kaybetti.

Toplu intihar çok önceden düşünülmüştü

18 Kasım 1978 akşamı Jim Jones tüm müridlerini etrafına toplayıp son vaazını verirken,müridlerine  çocuklarına siyanür enjekte ettikten sonra kendilerininde zehirli içecekleri içmelerini emretti.

Yüzlerce mürid hiç tereddüt etmeden önce çocuklarını sonra kendilerini öldürdü karşı gelenlerde silahla vurularak öldürüldü.

Katliamdan kurtulan sadece iki kişi vardı biri 79 yaşındaki işitme engelli Grover Davis o akşam olan hiçbir şeyi duymadığı için odasında uyuduğunu söylemiştir.

Diğeri ise kasaba sınırındaki silahlı güvenliği atlatıp ormana kaçmayı başarmış ve böylece katliamdan kurtulmuştur.

Jonestown

Toplu intiharın anatomisi için ses kaydı : http://www.archive.org/details/ptc1978-11-18.flac16

thumb_up_off_alt 4 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme

2 Cevap

more_vert
Bağnazlığın insanı götürebileceği yerin kanıtı. Bu hayatta ne yapıyorsanız yapın ama mantık çerçevesinde yapın.
thumb_up_off_alt 3 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme
more_vert
Çok eğlenceli kesinlşkle film yapılmalı :d
thumb_up_off_alt 1 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme

Bunlara da göz atabilirsin

thumb_up_off_alt 2 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme
1 cevap
thumb_up_off_alt 2 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme
1 cevap
...