menu search
brightness_auto
more_vert
Ondan öğreneceğimiz daha çok şey vardı. Çok saygı duyduğum biridir, her cümlesi şiir gibidir. Son olarak Kaz Dağları bize onun emanetidir.
thumb_up_off_alt 4 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme

1 cevap

more_vert
İlk kez 1959 yılında Dormen Tiyatrosu'nda oyunculuğa başlamış olan sanatçı, sinema filmlerinde rol aldı. “Sürü” filmiyle zirveye çıkan sanatçının, doğayla iç içe yaşamayı sevdiği bilinmektedir.

1981 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi senaryo ödülünü Nurettin Sezer ile birlikte kaleme aldığı Gül Hasan filminin senaryosuyla kazanmıştır. 2006'da Hacı, 2007'de Asi adlı TV dizilerinde oynadı. 2009 yılının başında vizyona girmiş olan Güz Sancısı filminde Kamil Efendi karakterini canlandırmıştır. Aynı yıl yayına başlayan Ezel adlı dizide Ramiz Karaeski karakterini canlandırmış ve tanınırlığı daha da artmıştır.

“Birgün ölürsem eğer , Yılmaz Güney’i göresim gelmiştir.”
thumb_up_off_alt 3 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme

İlgili bir başlık bulunamadı

...