menu search
brightness_auto
more_vert

Jim Carrey, 1962 doğumlu Kanadalı oyuncu. 70'lerde ufak tefek televizyon showlarinda rol alır. Fakat adı zirveye 1993 yılında in living colour çıkmaya başladı. Jim Carrey harika bir doğaçlama yeteneğine sahip olduğu için farkedildi. Hemen ardından 1994'te Ace Ventura filmiyle iyi bir çıkış yakaladı.

Hemen ardından aynı yıl 1994'te Mask filminde rol aldi ve film dünya çapında ün kazandı. Üzücü olan şey; bu film çıktıktan 3 hafta sonra babasını kaybetmiştir.

Ertesi yıl 1995'te Batman Forever filminde rol aldı. Yine aynı yıl Ace Ventura: When Natura Calls filminde rol aldı. Git gide başarısı artmıştı. 

Anlattığına göre bir gün bir falciyla karşılaşmış ve falına baktırmış, falcı kendisine 3 filmde rol alacağını ve bu filmlerin hepsinin çok büyük  olacağını söylemiş ve gerçektende böyle olmuş. Ilk uc film gerçekten dünya çapında üne ulaştırdı kendisini.

1998 yılında Jim Carrey The Truman Show filminde rol aldı. Bu filmde ses getirdi. Ertesi sene eski bir komedyen olan Andy Kaufmann'ı anlatan Man on the Moon filminde Andy Kaufmann'ı canlandırdı ki bu performans inanılmazdır.

Sonrasında The Majestic, Eternal Sunshine of the Spotless Mind ve The Number 23 filmlerinde son derece iyi dram rollerinde oynadı.

Jim Carrey tüm zamanların en iyi 100 sinema yıldızı içinde 54. sıradadır. İşin ilginç yanı Jim Carrey'in hiç Oscar ödülü yoktur. 3 Altın küre sahibidir. Animasyon seslendirmeleri yapmakta ve yapimcilikla ilgilenmekte artık.

Ayrıca ABD vatandaşlığına 2004 yılında geçti. 1 kız çocuğu babasıdır. Kizi 87 doğumludur.

Jim Carrey gençlikten bugüne

Jim Carrey gençlikten bugüne

thumb_up_off_alt 2 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme

3 Cevap

more_vert
Şimdiden görüşemezsek
Günaydın
Tünaydın
İyi akşamlar!
Repliği ile sevilen, mimik üstadı oyuncu.
thumb_up_off_alt 1 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme
more_vert
Mimiklerine hayran olduğum tatlı insan, galiba artık biraz yaşlandı
thumb_up_off_alt 0 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme
more_vert
Bay evet , Maske , Salak ile Avanak , Hayvan dedektifi , Truman Show  severek izlediğim filmleri

En sevdiğim sözü ,  Tanrım birgün bütün insanlara istedikleri kadar para ver ki , asıl ihtiyaçlarının o olmadığını anlasınlar .
thumb_up_off_alt 0 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme

Bunlara da göz atabilirsin

thumb_up_off_alt 2 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme
2 cevap
...