menu search
brightness_auto
more_vert
Her geçen gün bir sapıklık ve saplantıyla daha karşı karşıya geliyoruz. Birinin olması gerekeni ve doğruyu söylemesine ne kadar da muhtacız değil mi?
Çözüm, dediğim gibi; birinin söylemesi gerektiği gibi olmazsa bu gün insanlar adedince farklı ideolojiler ve 'benim doğrum' kavramları çıkacaktır. İlk duyduğumuzda olağanüstü tepki verdiğimiz eşcinsellik, biseksüellik, lezbiyenlik, ensest ilişkiler gibi bir takım kavramları bu gün duyduğumuzda ise bir normalleşmeyle birlikte olağan bir durum olarak kabul edecek hale geldik. 40 defa söylenenin normalleşmesi durumunu yaşıyoruz.
İsimlerinin sonlarına koydukları + işareti ile dahasının olacağı mesajı da veriliyordu, dahası bir de çocuk istismarı diye geçen haber bültenlerinde çokça duyularak yaygınlaşmasından sebep kendisine konulan ismin bu gün herkes tarafından bilinmesi ne derece üzüntü verici. Keşke bu ismin cahili kalsaydık diyor insan... Meselenin en uç noktası olan pedofili, hayvanlar aleminde bile örneği görülmemiş bir hadisedir. (Bu konuya daha sonra değineceğim.)
Söyleceğim sözler elbette Müslüman kontekste olacak.
Gerek normal bir cinsel birliktelik olsun gerekse eşcinselik vb. kavramlar savunulurken karşılıklı rıza esas alınarak bunun doğruluğu savunulur, halbuki mesele rıza değil; müsade meselesidir. Heteroseksüel bir çiftin birbirinin birebir mahremi olmamalarıyla birlikte karşılıklı rıza şartıyla evlilik ve birlikteliklerine müsade edilmiştir.
Fakat bahsi geçen diğer cinsel yönelimlerde ise karşılıklı rıza olması hiçbir şeyi değiştirmez ve bu olayı meşrulaştıramaz, bize emanet olarak verilmiş olan bu bedenlerin sahibi onları bu yönde sarfetmememiz konusunda uyararak karşılıklı rıza olduğu takdirde yalnız karşınızdaki insanın hakkına girmeyip beden sahibi olan yaratıcının hakkına girmiş olursunuz. Dünya hukukunda haddini aşan insana hapis gibi bir takım cezalar verilmesi hak görüldüğü gibi, dinin sana sunmuş olduğu çizgiyi aşma gerekçesiyle elbette insan buna karşın bir bedel ödeyecektir, bir çok emir ve yasaklarda olduğu gibi...
Günümüz bilim insanlarının bu ve bunun gibi vakaların hayvanlar aleminde de olduğunu söyleyerek meşrulaştırmaya çalışsa da bizler için farklı bir bakış açısı kazandırmıyor elbette.
Bizlere kitabında 'Sizi eşrefi mahlukat olarak yarattım.' diyen bir yaratıcının şu sözüne bakarak nasıl olur da kendimize hayvanlar aleminden argüman getirerek doğrularımızı onlara göre ayarlarız? Hayvanlardan farklı, akıl sahibi, fazilet ve ahlak sahibi, her işinde hikmet aranan insan sahipsiz mi kalmış ki doğrularını belirlemek için hayvan davranışlarına baksın!
Kendimizi onlarla bir tutmayı hakaret olarak algılarken bu olay karşısında kaldığımızda ne değişiyor? Ben söyleyeyim; değişen bir şey yok, kimileri için en baştan itibaren normal bir cinsel eğilimi varken farklı haz arayışı gibi haddini aşma durumuna girmek istediklerinden bazılarımızın işine geliyor. Burada hayatının daha başındayken neyin ne olduğunu anlamadan böyle hissedenlere gelince onları bunlardan ayırıyorum tabiki.
Müslümanların bu hadiselere karşı ettiği lanet asla şahıs bazlı değildir ve olmamalıdır da. Lanet ve kınama, kötü ve çirkin bulunan ancak olayın kendisidir.
Elbetteki zor bir imtihan, etrafına bakıp nazar eden her kişi görüyor ki mükemmel olmayan, mükemmel olunamayan bir yerdeyiz. herkes bir şeylerden mahrum bırakılmış zora sokulmuş belaya uğramış. Bu gibi kardeşlerimiz de olması gereken, normal cinsel eğilimlerinden mahrum bırakılarak kendilerine hakim olma konusunda zora sokulmuş olabilirler. Fakat bunun aşılması imkansız bir hal olduğu hiç söylenmemiştir, birçok kişinin bu problem ile savaşıp yendiği vakalar çokça mümkündür, öyleyse ümitvar olmak gerekir. "Herkesin bir şeye yakındığı bu dünyada ben de bundan yakınmışım çok mu?" diyerek teselli ve motive ile tedavi süreci girerek sabırla adım adım ilerlenmesi sonucunda gerçek anlamda düzelmek isteyen bir bireyin sebatı muhakkak mümkün olacaktır.
thumb_up_off_alt 2 beğenilme thumb_down_off_alt 1 beğenilmeme

1 cevap

more_vert
Lgbt bir seçimdir, bize de buna saygı duymak düşer. Demokratçılık ya da Cumhuriyetçilik nasıl bir seçimse bu da bir seçimdir.
Her görüşe saygı göstermemiz gerektiğini ve sapkınlık olarak görmememiz gerektiğini düşünüyorum. 21. Yüzyılda bile böylesine tartışılması aşırı gereksiz bir konunun gündeme gelmesi, gelişmemiş beyinlerimizin yegane kanıtıdır.
thumb_up_off_alt 0 beğenilme thumb_down_off_alt 0 beğenilmeme

İlgili bir başlık bulunamadı

...